Stalen kozijnen binnen, Stalen kozijnen buiten

Stalen kozijnen binnen, Stalen kozijnen buiten

Stalen kozijnen binnen

In de jaren 60 waren stalen kozijnen erg populair, voornamelijk onder de wat rijkere mensen die exclusieve en unieke kozijnen aan willen schaffen voor hun woning. In deze tijd bestonden nog geen kozijnen van kunststof en werden er nog aluminium kozijnen geplaatst. Mensen hadden dus de keuze uit stalen kozijnen binnen en stalen kozijnen buiten of houten kozijnen. De rijkere laag van de bevolking prefereerde de kozijnen van staal. Niet alleen vanwege de exclusieve uitstraling van deze kozijnen, maar ook door de levensduur van de kozijnen van staal. Houten kozijnen gingen in die tijd ongeveer 10 tot 15 jaar mee, maar stalen kozijnen konden tot wel 50 jaar mee gaan.

 

De voordelen van stalen kozijnen binnen en buiten

Stalen kozijnen binnen en stalen kozijnen buiten brengen verschillende interessante voordelen met zich mee. Staal is een erg sterk materiaal staal. Zelfs als je grote ramen hebt en smalle kozijnen wilt, gaat dit prima bij staal. Het materiaalsoort is krachtig en duurzaam, waardoor het gemakkelijk voor een lange tijd grote ramen dragen kan. Een ander voordeel van stalen kozijnen, is het feit dat staal brandwerend werkt. Als er een brand uitbreekt, dan duurt het ongeveer 60 minuten voor het vuur door de stalen kozijnen heen komt. Het enige wat je hoeft te doen om de stalen kozijnen goed te onderhouden, is eens per jaar een natte doek of zeem met reinigingsmiddel over de stalen kozijnen binnen en stalen kozijnen buiten halen. 

 

Prijzen van stalen kozijnen

Doordat er meer vraag is naar kozijnen van hout, aluminium en kunststof, zijn er minder bedrijven die stalen kozijnen aanbieden. Dit betekend dat het aanbod van stalen kozijnen lager is, met een hogere prijs per vierkante meter tot gevolg. De gemiddelde prijs waar je vanuit kan gaan bij het aanschaffen van stalen kozijnen binnen en stalen kozijnen buiten, is een prijs van 1100 tot 1200 euro per vierkante meter. Voor deze prijs krijg je stalen kozijnen met HR++ glas en worden de stalen kozijnen binnen en buiten gemonteerd. 

 

De beste deal

Stalen kozijnen buiten en binnen plaatsen is niet goedkoop. Om ervoor te zorgen dat je niet onnodig teveel geld uitgeeft aan een nieuw kozijn, wordt er aangeraden om de stalen kozijnen van diverse aanbieders met elkaar te vergelijken. De beste manier om dit te doen, is door offertes aan te vragen bij diverse aanbieders. Als je de diverse offertes ontvangen hebt, kun je de prijzen met elkaar vergelijk en jou keuze maken. 

DoraPengel

Geef een reactie